Tvarohové knedličky s jahodami
Tvarohové knedličky s jahodami
Suroviny:
50 dkg jemného hrudkovitého tvarohu
3 ks vajíčok
10 dkg (práškového cukru)
10 dkg hladkej múky
8 dkg hrubej múky
2 bal. mrazených jahôd (pri väčšom balení stačí 1), alebo 1-2
konzervy jahôd
jahodový džem (ja som použíla značky Coop)
5 dkg masla (na opraženie strúhanky)
10 dkg strúhanky
kryštálový cukor do strúhanky na dochutenie podľa vašich
chuťových buniek :)
Príprava:
Tvaroh rozmrv vidličkou, spracuj ho s vajíčkami, práškovým
cukrom a múkou (oba druhy), prikry a na jednu hodinu vlož do
chladničky. (Neuškodí, ak tam strávi celú noc!)
Z pekne napučanej masy vytvaruj mokrými rukami knedličky
tak, že do prostriedku každej dáš jednu jahodu. (Jahody je
nutné nechať odkvapkať, napr. dáte do sitka a podložíte
miskou. Štavu budeme potrebovať!)
Knedličky vyvar vo vriacej vode, najprv na skúšku jednu,
potom ostatné. (Ja som ich vyvárala po 5 kusov, nie je to
nutné, ale nechcela som aby sa mi rozpadli.)
Kým sa varia, opraž na masle strúhanku. Uvarené odkvapkané
knedličky posyp strúhankou a kryštálovým cukrom podľa chuti.
K šťave z jahôd pridáme jednu kopcom plnú lyžicu džemu a
zvyšné jahody. Spolu varíme až kým nezačne vrieť.
Potom stačí už len nakvapkať na knedličky, priložiť jahôdky a
podávame.
Dobrú chuť! :-)